Vinul nu era bun de baut

Au fost prelevate probe de vin care au fost analizate in Laboratorul pentru Analiza Calitatii Vinurilor si Bauturilor Alcoolice Bucuresti. Neregulile nu au intarziat sa apara. Astfel, la SC Deloianis Impex SRL Banesti, SC Kilipir Impex SRL Baicoi si PF Lefter Angela Ploiesti nu erau afisate preturile la sortimentele de vin care se comercializau.

La SC Rasunet SRL Ploiesti si SC Gipa SRL Tamboiesti nu era afisata concentratia alcoolica a sortimentelor de vin expuse si nici anul de recolta. Potrivit buletinelor de analiza, trei din cele cinci probe de vin prelevate erau neconforme.

„Vinul de masa alb ”Paharul Toamnei” demidulce, imbuteliat de SC Rom-Cas SRL Dragomiresti si vinul de masa alb „Crama” demidulce comercializate de SC June Com SRL Blejoi si vinul de masa demidulce „Nobil” nu corespund din punct de vedere al caracteristicilor organoleptice, mirosul fiind iritant, intepator, de dioxid de sulf si miros de drojdie iar gustul

este dulce, slab exprimat in vin. Toate aceste sortimente de vin sunt improprii consumului uman direct”, ne-a declarat Victoria Balaban, director adjunct OJPC Prahova.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi in valoare de 140 de milioane de lei, s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a cantitatii de 986 de litri de vin in valoare de 44 de milioane de lei si oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman direct a cantitatii de 1136 de litri de vin in valoare de 39 de milioane de lei.