Carabulea nu renunta la hotel Victoria

Atlantic Travels, una din firmele care compun grupul Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea, a fost singura societate care a platit garantia de participare la licitatia publica pentru vanzarea hotelului Victoria. RAPPS a decis in cele din urma sa reporgrameze licitatia care ar fi trebuit sa aiba loc azi, din cauza lipsei ofertelor.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a declarat ca grupul Atlassib are planuri serioase pentru hotelul Victoria din Cluj-Napoca si mentine intentiile de achizitie a acestui. "Ne pastram interesul pentru Hotel Victoria si asteptam reorganizarea licitatiei", a spus Carabulea. RAAPPS a stabilit un pret minim de pornire a licitatiei cu strigare de 12,6 milioane de euro, fara TVA, pentru hotelul Victoria.

Pretul ar putea sa fie schimbat insa la sase luni de la demararea procedurilor de vanzare, daca licitatiile nu se concretizeaza cu desemnarea unui castigator. Licitatia care ar fi trebuit sa aiba loc azi, ar fi fost a treia.

"Cea de-a treia licitatie va fi reprogramata, intrucat nu s-a depus nicio documentatie privind participarea la licitatie. Pretul de vanzare este ferm timp de sase luni, dupa care, probabil, acesta ar putea fi reevaluat", a spus directorul sucursalei Cluj a RAAPPS, Liviu Miclaus.

Potrivit acestuia, cinci firme au cumparat caietul de sarcini pentru prima licitatie, organizata de RAAPPS la inceputul lunii septembrie. Interesate de achizitia hotelului s-au mai aratat interesate firmele Cimolai Italia, prin VIR Company, Roses Residential Park Bucuresti si Transferoviar Grup Cluj-Napoca.

Hotelul "Victoria", care ar putea deveni al doilea hotel detinut de grupul Atlassib, este extrem de cunoscut in Cluj, avand o pozitie centrala. Cladirea are patru etaje, restaurant si terasa, suprafata construita la sol a cladirii fiind de 1.755 de metri patrati.

Grupul Atlassib s-a relansat pe piata turismului hotelier prin inaugurarea Hotelului Ramada Sibiu, in urma unei investitii de 23 mil. de euro. Grupul a anuntat, la inceputul anului, intentia de a extinde activitatea hoteliera in mai multe orase importante din tara, precum Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Laurentiu PARNICA