In 19 octombrie, primaria a scos la licitatie publica aproximativ 1,6 milioane de metri patrati, pentru construirea unui ansamblu rezidential urias. Pretul de pornire a fost de zece euro pe metru patrat. Insa, potrivit primarului Nicolae Avram, nicio firma nu s-a prezentat la licitatie.

Tot primarul spune ca decizia Consiliului Local Sura Mare de a scoate la licitatie terenul de peste 160 de hectare nu a venit in urma unei solicitari ale unei societati sau persoane. Cu toate acestea, surse neoficiale vorbesc despre o asociere intre firme detinute de Ilie Carabulea, Gigi Becali si Ion Tiriac. „Noi, in Consiliul Local, ne-am gindit sa atragem investitori.

Dar nu a venit nicio solicitare de nicaieri. Nu a venit Carabulea, desi am inteles ca ar fi si el interesat", a spus Avram, fara a mentiona niciun alt nume.

Mai ieftin cu trei euro

Cum licitatia din octombrie a esuat, o alta va trebui organizata, in curind, pentru aceeasi suprafata, aflata in domeniul comunei. De data aceasta, pretul de pornire va scadea la sapte euro pe metru patrat, fara TVA, cu trei euro mai putin decit cel prevazut initial.

In anuntul de licitatie de luna trecuta, Primaria a cerut si o garantie de doua milioane de euro pentru ca, spune Nicolae Avram, terenul trebuie sa pice pe miini serioase, care vor respecta termenii contractului. Banii vor fi depusi in contul Primariei.

Investitii in comuna

Cu banii strinsi de pe urma celor 1,6 milioane de metri patrati, la pretul minim de sapte euro pe metru patrat, Primaria din Sura Mare s-ar alege cu nu mai putin de 11.200.000 de euro, bani pe care i-ar folosi in modernizarea infrastructurii, dar si pentru alte constructii noi. „Cu banii strinsi in urma licitatiei, vom achita diferenta de plata pentru canalizare si apa potabila.

Vom construi si o scoala noua, cu clasele I-IV, dar si un camin cultural, pentru ca acesta a fost retrocedat si am ramas fara un camin cultural in comuna", spune primarul din Sura Mare.