Viceprimarul Ploiestiului, Radu Socoleanu a ramas de luni, 5 noiembrie, fara atributiile date de primarul Calota la inceputul mandatului. Astfel, vicele s-a trezit cu doua avertismente pe birou, precum si cu dispozitia primarului care ii anula toate atributiile primite anterior.

Reactia lui Calota nu surprinde, fiind numai urmarea „fireasca” a discutiilor aprinse intre cei doi edili de la ultima sedinta de Consiliu Local, precum si deprinderea primarului de a inchide gura oricui este cumva impotriva sa. In plus, aceasta dispozitie nu poate fi decat pasul premergator solicitarii demiterii viceprimarului „insubordonat” in Consiliul Local.

„O consider o reactie politica impotriva presedintelui PD Ploiesti si a viceprimarului la initiativa privind proiectul de hotarare referitor la revenirea echipei FC Petrolul pe stadionul „Ilie Oana”. Impreuna cu aparatul pe care il are in subordine, primarul a facut tot posibilul ca acest proiect sustinut de mine sa nu apara pe ordinea de zi a sedintei din luna octombrie.

Si cand spun aparatul, ma refer la directorul ADPP Ploiesti”, a declarat pentru „Monitorul”, viceprimarul Socoleanu.

„Argumente”

Potrivit acestuia, in avertisment se invoca „lipsa de discretie si probitate profesionala si incalcarea regulamentului de organizare si functionare a consiliului local”.

Mai mult, viceprimarului i s-a reprosat faptul ca „nu a informat primarul fata de situatia petitiilor si reclamatiilor venite la Primarie si ca nu a informat in legatura cu contractul de concesiune al Hipodromului si anume aspecte privind clauzele acestui contract”.

Totusi, Primaria Ploiesti are un birou special creat pentru petitii si reclamatii, iar situatia Hipodromului a fost prezentata ori de cate ori au intervenit aspecte noi, chiar si in consiliul local, organism caruia ii este subordonat viceprimarul, iar „lipsa discretiei” invocata de primar ramane cel putin o ciudatenie. Socoleanu se astepta oricum ca proiectul sau sa fie sabotat.

„Nu ma mira pentru ca proiectul respectiv nu este singurul care nu a intrat. De altfel, tot ce intra pe ordinea de zi intra numai daca este acceptat de Calota. Chiar daca nu pot initia proiecte, pot informa consiliu local asupra unor anumite aspecte. Desi proiectul nu a primit raport de specialitate, am incercat distribuirea proiectului spre consilieri sa-l citeasca.

Dar s-a interzis chiar si acest lucru”, a precizat Socoleanu. Primarul Calota nu a fost gasit telefonic.

Radu Socoleanu a declarat ca va cere primarului printr-un referat precizari clare cu privire la activitatea pe care mai are voie sa o presteze. Asta pentru ca, potrivit ultimei dispozitii, Calota il delega pe Socoleanu cu niste atributii , dar si cu alte insarcinari care nu sunt definite expres. In plus, Socoleanu actioneaza si ca membru in anumite comisii la nivelul Consiliului Local Ploiesti.

Prefectul Nicolae Alexandri considera gestul lui Calota ca fiind unul ilegal. „Nici teoretic, nici practic, nu se poate asa ceva. Luandu-i toate atributiile, inseamna ca-l plateste degeaba. Voi verifica legalitatea acestei dispozitii”, a declarat prefectul.

S-a invoit la Grati! Pentru a putea participa ieri, la conferinta de la sediul municipal al PD, Radu Socoleanu i-a cerut voie colegei sale, Gretiela Gavrilescu.