Pentru sutele de salariati concediati in urma disponibilizarilor colective statul nu ofera decat alternativa serviciilor de preconcediere. Cei mai multi salariati ramasi fara un loc de munca anul acesta provin din randul angajatilor de la Uzina Mecanica Plopeni, respectiv 271 persoane, urmati de cei 181 salariati pusi pe liber de la societatea comerciala Fehs Baicoi.

Disponibilizari masive s-au mai facut anul acesta si in domeniul panificatiei de unde au ramas fara serviciu 85 de persoane, trei unitati militare au dat afara 58 de persoane, si tot anul acesta, de la societatea nationala Carbune Ploiesti au plecat in somaj 43 de salariati. Si povestea disponibilizarilor colective pentru anul 2007 nu se opreste aici.

Alte doua unitati economice au anuntat deja la agentiile de ocupare a fortei de munca disponibilizarea altor 73 de persoane, iar pentru luna decembrie, pana in prezent, trei societati de constructii si-au anuntat intentia disponibilizarii a 172 de persoane. Tot in luna decembrie, 62 de prahoveni vor fi dati afara de la o societate din domeniul industriei agricole.

De mentionat ca, potrivit legii, toti agentii economici care fac disponibilizari colective au obligatia sa instiinteze agentia printr-un proiect de concediere colectiva cu cel putin 30 de zile anterioare emiterii deciziilor de concediere.