Oameni fara adapost se cazeaza in spitale

Anual, zeci de boschetari isi gasesc adapost in spitalele prahovene. Si ce ar putea fi mai indicat decat un acoperis deasupra capului, trei mese pe zi si, nu in ultimul rand, tratarea unor boli? Gratis. Hotel de lux si tratament.

Pentru a beneficia de aceste “facilitati“, oamenii fara adapost se dau bolnavi grav, astfel incat situatia lor sa fie considerata un caz de urgenta care necesita internare. Pe holurile unitatilor sanitare din Prahova din noiembrie si pana in martie-aprilie gasim cel putin cate un boschetar care doarme pe canapele din hol sau sta langa calorifer.

La Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti boschetarii sunt alungati. Asa cum spun cadrele medicale, cei care nu au locuinte vin sa solicite internarea pentru fracturi sau degeraturi.„Vin tot felul de oameni care cred ca holul spitalului este un adapost pentru ei. Avem paznici care ii dau afara de fiecare data.

Sunt internate in spital cateva persoane care sunt cazuri sociale si stau in perioada iernii pentru ca nu au locuinta. Au probleme de sanatate si in loc sa stea 7-8 zile internate, raman in spital o luna de zile”, ne-a declarat doctorul Adrian Strambeanu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti.

Nu pot fi ingaduiti toti cei care nu au un adapost deasupra capului pentru ca nu sunt asigurati medical iar serviciile respective nu sunt decontate.