In urma cu o saptamina, Primaria Sibiu a anuntat ca inspectorii din cadrul Directiei de Disciplina in Constructii au decis oprirea temporara a lucrarilor, pina la aprobarea documentatiei de urbanism, si ca i-au chemat la discutii pe beneficiarii constructiei.

Contactat telefonic, Eduard Vasiliu, inginer in cadrul compartimentului de investitii a Atlantic Travels si unul din responsabilii lucrarilor, sustine ca autorizatia exista si ca nu a fost invitat de nici un inspector la vreo discutie. „Nu ne-a informat nimeni, cel putin nu pe mine. Eu nu am discutat cu nimeni din Primarie, dar stiu ca avem autorizatie, avem toate actele la dosar.

Stiu ca au fost ceva probleme cu parcarile, iar acum nu s-a mai lucrat, pentru ca asteptam noi dispozitii de santier privind compartimentarea interioara a constructiei", a precizat Vasiliu.

Pasibili de amenda

Pe hirtie, constructia are sase etaje si mansarda. Pentru care, sustine Vasiliu, Atlantic Travels a primit autorizatie. Din partea Primariei lucrurile sint insa la fel de clare. „Urmeaza sa se incheie un proces verbal de contraventie, pentru ca firma construieste fara autorizatie.

Valoarea amenzii nu s-a stabilit inca, insa maximul este de un miliard de lei vechi", explica Daniela Costa, consilier de presa al Primariei. Potrivit acesteia, beneficiarii trebuie sa-si refaca documentatia de urbanism, iar lucrarile pot continua numai in cazul in care este aprobata de Consiliul Local.

Invitati sa ia cuvintul

Intre timp, sute de locatari de pe Aleea Turnu Rosu au semnat un memoriu adresat primarului Klaus Johannis: „Domnule primar, chiar credeti ca trebuia suprapopulata aceasta zona? Este acesta locul potrivit pentru acest colos de bloc? Ne-am fi asteptat de la primarul unei capitale europene sa aiba grija si de zonele din cartierele Sibiului.

De ce trebuie distruse atit de putinele zone verzi din oras?", intreaba sibienii. Si ei vor avea un cuvint de spus, fiindca documentatia de urbanism va fi supusa dezbaterii publice. Dupa ce aceasta este gata, locatarii se pot adresa Centrului de Informatii pentru Cetateni, de la parterul Primariei, din Piata Mare, pentru a avea acces la documentatie.