Succesul primei editii, face ca editia din acest an sa fie si mai puternica, pe linga invitatii din orasul maghiar anuntindu-si participarea juniori din Medias, Tirgu Mures, Satu Mare, Sibiu si Timisoara care se vor infrunta cu cei mai buni juniori sub 12 ani din judetul Alba.

Turneul este inclus in programul de dezvoltare al sahului albaiulian coordonat de Primaria si Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia si conteaza ca ultima etapa a circuitului national Grand Prix Junior.

Pentru juniorii clubului municipal de sah din Alba Iulia, Mihnea Costachi si Adrian Secheres, turneul este ultimul test dinaintea Campionatului Mondial de juniori care va avea loc la Kemer (Turcia) in a doua jumatate a lunii noiembrie.

Prof. Olimpiu Urcan - somitate in lumea sahului

Alaturi de tinerii sahisti participanti la turneu se va afla si profesorul Olimpiu Urcan, originar din Alba Iulia, dar stabilit de citiva ani in Singapore. Initiat in tainele sahului la clubul municipal albaiulian, profesorul Olimpiu Urcan este considerat in acest moment unul dintre cei mai buni specialisti din lume in istoria sahului.

Colaborator la numeroase publicatii sahiste internationale, profesorul Olimpiu Urcan a primit mai multe premii internationale pentru articolele sale de istorie a sahului, fiind si autorul cartilor "Chess Fathering a Nation", o dubla biografie a pionierilor sahului romanesc Adolf Albin si George Marco, "Surviving Changi: E.E.Coleman - A Chess Biography" si "Adolf Albin - A Chess Master in

Late Nineteenth Century America", ultima publicata de prestigiosa editura McFarland.

Turneul Prieteniei va incepe simbata la ora 10 si se va incheia duminica in jurul prinzului, in programul participantilor fiind inclusa si vizitarea "Traseului celor trei fortificatii".