Deputatul Cozmin Gusa solicita parlamentarilor care beneficiaza de decontarea chiriilor sa returneze banii. Liderul PIN considera ca doar parlamentarii care nu detin proprietati imobiliare in Bucuresti ar trebui sa beneficieze de chirii decontate de stat.

In acest moment cuantumul decontat de parlament pentru fiecare politician chirias este de 2500 de lei lunar. Potrivit legii, banii pot fi primiti de personele care nu detin domiciliu in municipiul Bucuresti. O parte din beneficiari detin insa proprietatii imobiliare in Capitala.

Cozmin Guse considera ca ajutorul banesc al legislativului ar trebui acordat doar parlamentarilor care nu au imobile proprietate personala.

“In primul rand inseamna o mare nesimtire si apoi o chestie ilegala. Pai daca eu am o proprietate imobiliara in Bucuresti cum sa mai incasez bani din suma forfetara sa mai stau si intr-o chirie? Sunt niste nesimtiti, dar s-ar putea sa fie si niste penali.

Am pregatit un proiect de lege prin care solicit ca decontarea chriilor sa nu se mai faca decat catre parlamentarii care nu detin imobile in Bucuresti” a precizat Gusa.

Liderul PIN spune ca va face demersuri pe langa conducerea celor doua camere ale legislativului pentru ca banii cheltuiti cu chiriile parlamentarilor sa fie returnate de catre cei in cauza.

Potrivit liderului PIN o asemena masura ar putea aduce bugetului de stat o economie de aproximativ 1 milion euro.

Potrivit datelor aparute in presa, 23 de deputati si 3 senatori primesc banii de chirie desi detin proprietati imobiliare in Bucuresti. Printre acestia se numara Gabriel Oprea (PSD), Victor Ponta (PSD), Eugen Nicolicea (PSD), Ioan Oltean (PD).