Intre 10 si 20 de euro o asigurare

In conformitate cu prevederile acestui proiect de lege, asiguratii vor primi, in caz de producere a unui dezastru natural, 20.000 euro pentru fiecare locuinta de tip A si 10.000 euro pentru fiecare locuinta de tip B.

Locuinta de tip A reprezinta constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, iar cea de tip B este constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Suma de bani pe care o va plati proprietarul unei locuinte, in calitatea sa de asigurat, ori imputernicitul, contractantul sau reprezentantul legal al acestuia, in scopul contractarii unei asigurari de locuinte in conditiile legii reprezinta echivalentul in lei a 20 euro - pentru locuintele de tip A si, respectiv, a 10 euro pentru locuintele de tip B.

Prima obligatorie se va achita integral, anual. Proiectul de lege precizeaza ca, prin dezastru natural se intelege: cutremur de pamant, alunecari de teren sau inundatii, daca se manifesta ca fenomene naturale.

Despagubirile se vor acorda atat pentru daunele produse ca efect direct al producerii dezastrului natural, cat si pentru daunele aparute ca efect indirect, prin cauze generate de producerea dezastrului natural. Proiectul de lege se afla in procedura parlamentara de urgenta si va fi transmis Camerei deputatilor spre dezbatere.