Inspectorii Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Prahova vor fi dotati cu ATV-uri de ultima generatie. Pe 6 noiembrie, APIA, institutie subordonata Ministerului Agriculturii, a organizat o licitatie de cumparare de ATV-uri la care s-a prezentat o singura firma, American ATV SRL.

Aceasta a castigat licitatia oferind 195 de ATV-uri la preturi cuprinse intre 13.000 si 24.000 de euro, potrivit unei anchete publicata de Cotidianul in editia sa de ieri. Interesant este faptul ca in acest an, aceeasi institutie a cumparat un autoturism de teren cu doar 17.000 de euro, cu 7.000 de euro mai putin decat cel mai scump ATV.

O parte dintre aceste mijloace de transport vor ajunge si in Prahova, spre bucuria angajatilor APIA. "ATV-urile ar fi utile in activitatea specialistilor nostri.

Exista parcele situate in golurile alpine, sau in zone foarte dificil de parcurs, unde, pentru a ajunge, angajatii nostri sunt nevoiti sa mearga chiar si cativa kilometri pe jos", sustine Roxana Balcinoiu, directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura Prahova. Daca angajatii APIA abia asteapta sa se deplaseze cu ATV-urile, taranii prahoveni abia mai fac fata cheltuielilor agricole.

"Ei isi cumpara tot felul de masinarii si noi nu scoatem nici macar banii pe care ii bagam in pamant. Ar trebui sa le fie rusine!", este de parere Gheorghe Oprea, unul dintre locuitorii Albesti Paleologu, indignat de politica de achizitii a Ministerului Agriculturii.