In Ploiesti, astfel de texte nu sunt cunoscute de catre unele fete bisericesti. Este cazul bisericii din zona Baraolt, in curtea careia, pe langa magazinul de articole bisericesti functioneaza mai nou si o societate financiara de imprumut. Este vorba despre Casa de Ajutor Social Ploiesti, in fapt un CAR care acorda imprumuturi banesti in valoare de maximum 4.500 de lei membrilor cotizanti.

Potrivit presedintelui CAS Ploiesti, Marcel Pais, pentru a putea beneficia de un credit clientul trebuie sa aiba venituri si sa plateasca o cotizatie de cel putin 10 lei in momentul inscrierii. "Suntem avizati de Ministerul Muncii. Lucram legal. Ca sa poti lua bani de la noi trebuie sa fi membru activ, cotizand luna de luna cu ceva banuti. Suma minima, pentru inceput, este de 10 lei.

Mai dam cu imprumut chiar si la biserica. Si ei apeleaza la noi", sustine Marcel Pais. Directorul acestei institutii spune ca dobanda anuala este de 12% si ca pentru a obtine un credit e nevoie de trei giranti. "Daca nu se achita imprumutul, avem executor judecatoresc, pentru a recupera datoriile. Lucram ca la carte...", ne asigura presedintele CAS-ului. Termenul de rambursare a banilor este de 18 luni.