Nu toate cadrele didactice din Prahova vor protesta ci doar cele afiliate la Federatia Educatiei Nationale.

Profesorii sunt nemultumiti de inexistenta unui Contract Colectiv de Munca, nerespectarea Acordului incheiat intre organizatiile sindicale si Guvernul Romaniei, in noiembrie 2005, in ceea ce priveste elaborarea unei noi Legi a salarizarii personalului bugetar, refuzul de a asigura fondurile necesare pentru ca majorarea suplimentara de 10 %, acordata pentru personalul didactic cu gradul I, sa fie

aplicata pentru intreg personalul didactic de predare.„Guvernul refuza sa raspunda favorabil solicitarilor repetate ale FEN cu privire la negocierea majorarilor salariale pentru anul 2008 inainte de aprobarea bugetului. Ministerul Educatiei nu vrea sa respecte niciun fel de lege.

Nici macar in momentul in care se anunta deschiderea conflictului de munca”, ne-a declarat Petru Columban, reprezentantul FEN Prahova.

Nu mai au membrii

Liderii FSLI nu se alatura miscarilor de protest ale colegilor de la FEN pentru ca nu considera ca este cel mai potrivit moment pentru astfel de actiuni. „Cred ca este vorba despre proteste organizate cu anumite scopuri, de campanie. Nu prea mai au membrii si in felul acesta cred ca se vor inscrie mai multi profesori”, ne-a declarat Gheorghe Giurumescu, presedintele FSLI Prahova.