Medicina evolueaza iar populatia se adapteaza foarte usor la nou. Inedit pentru Romania, femeile nu trebuie sa mai suporte durerile „facerii”. Aceasta pentru ca au aparut metode alternative pentru aducerea pe lume a unui copil. Una dintre aceste ele este nasterea prin hipnoza, cunoscuta in Occident ca „HypnoBirthing”.

De ce se practica? Pentru a "vindeca" o femeie care urmeaza sa nasca de sindromul frica-tensiune-durere, atat de cunoscut de cele care au nascut. Pentru ca la Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti nu a fost implementata aceasta noua metoda, tinerele din judet dornice de a testa hipnoza cauta specialistii din Bucuresti. „Nu avem asa ceva in spital.

Personal, nu sunt foarte incantat de nasterea prin hipnoza. Femeile care vor sa riste nu au decat sa mearga la Bucuresti”, ne-a declarat doctorul Calin Boeru, directorul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Ploiesti. Medicii spun ca , prin hipnoza, tehnicile de relaxare pe care le invata o femeie insarcinata induc o stare de calm si liniste.

In aceasta stare, corpul este "anesteziat" in mod natural, secretia hormonilor stresului este inhibata,iar secretia endorfinelor (hormonii fericirii) este stimulata.