Alegerea Sibiului pentru o astfel de intilnire de nivel inalt a fost comentata chiar de premierul Tariceanu. „Am ales Sibiul pentru ca este un oras reprezentativ pentru Romania si pentru confluenta sa culturala. Ma bucur ca ii putem primi pe ministrii maghiari si in alt oras decit Bucurestiul", a spus primul ministru.

Printre ministrii care au ajuns, aseara, in Sibiu, se numara Adrian Cioroianu, ministrul de Externe, si Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. Potrivit lui Tariceanu, Sibiul a fost ales, anul acesta, si datorita imprejurimilor sale, „care sint un muzeu in care putem gasi traditii si obiceuri atit romanesti, cit si sasesti", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Program

Potrivit Guvernului, discutiile din cadrul sedintei comune din acest an se vor concentra pe problematicile politicilor europene, dar si pe atragerea de finantari UE pentru proiectele de dezvoltare. „O prioritate este fluidizarea traficului rutier si feroviar dintre cele doua state, atit a celui de persoane, cit si a celui de marfuri", anunta biroul de presa al Guvernului.

Lucrarile sedintei vor incepe in aceasta dimineata, cu o ceremonie oficiala de primire a primului ministru Ferenc Gyurcsany. Sedinta va incepe in jurul orei 10.30, la hotelul Ramada, si se va incheia, dupa ora 17.00, cu o plimbare in centrul istoric al orasului.

In siguranta deplina

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Sibiu a mobilizat un numar de aproximativ 100 de jandarmi, care vor fi sprijiniti de Gruparea de Jandarmi Mobila Brasov. Jandarmii vor participa, in cooperare cu alte structuri, la paza si protectia personalitatilor de rang inalt, in special la paza locatiilor in care se vor deplasa oaspetii.

Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Sibiu va mobiliza un numar de 17 echipaje de politie din cadrul Serviciului Rutier, care vor avea misiunea de a insoti coloanele oficiale, dar si peste 70 de politisti de ordine publica. Oamenii legii spun, de asemenea, ca pe intreaga perioada de desfasurare a manifestarilor nu vor exista strazi blocate in oras.