Astfel, dupa cum ne-a precizat si directorul Oficiului pentru Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Prahova, Ilinca Simionescu, un numar de 6.230 de firme prahovene risca sa fie dizolvate pentru ca nu s-au absolvit de obligatia sus mentionata.

„Desi vorbim de un procent de 29% a firmelor care nu s-au conformat legii, tinand cont de repetatele campanii de informare derulate de noi, procentul este unul destul de mare” a subliniat Simionescu.

La cele 6.230 de firme pentru care urmeaza sa fie inaintate cereri de dizolvare daca nu se vor prezenta in termen cu situatiile financiare, se adauga alte peste 4.000 de firme care nu si-au depus situatiile financiare pentru anul 2005.

Din cele 2.036 de cereri de dizolvare inaintate de Registrul Comertului instantelor prahovene in anul 2006, au fost admise 945, si asta pentru ca, potrivit lui Simionescu, firmele respective nu au venit cu situatiile nici dupa ce au fost citate. In plus, anul acesta Registrul Comertului a inaintat alte 1.100 cereri de dizolvare, fiind admise 580.

Pana una alta firmele prahovene restante mai primesc un ragaz pentru conformare, insa asta pana la inceputul anului 2008, dupa care pentru firmele care nu s-au achitat de obligatie vor fi demarate actiunile de dizolvare catre instantele de judecata.