„Este cel mai lung tirg de locuri de munca pe care AJOFM Cluj l-a organizat pina acum“, a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj. In acest eveniment va fi inclus si tirgul „Universitaria“, astfel ca sint asteptati foarte multi tineri.

Pina acum, 50 de firme si-au anuntat participarea, insa Don crede ca se vor mai inscrie si altele, numarul angajatorilor urmind sa fie mai mare de 60. La acest tirg se preconizeaza sa vina cei mai importanti jucatori din domeniul retail, dar si firme serioase de constructii, cum ar fi Emerson, care aduce o oferta de 40 de locuri de munca.

Noutatea tirgului o constituie amenajarea unui stand special pentru persoanele cu dizabilitati care doresc sa se angajeze. „Conform prevederilor legislative actuale, o companie cu peste 50 de salariati are obligatia sa angajeze persoane cu diferite dizabilitati in proportie de 4% din numarul total de lucratori.

Daca nu, societatea este obligata sa plateasca bugetului statului o suma egala cu 50% din salariul minim pe economie“, a declarat Nicoleta Molnar, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj. In aceste conditii, DGASPC, impreuna cu alte ONG-uri locale, incearca sa plaseze aceasta categorie de persoane pe piata muncii.

Datele AJOFM arata ca 160 de persoane cu handicap sint inscrise pe listele de asteptare pentru a se angaja.