Dupa aproape cinci ani de cand fostul director al cotidianului “Adevarul”, Dumitru Tinu a decedat, in conditii suspecte, in urma unui accident rutier la Romanesti, telenovela mortii jurnalistului continua. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Prahova, Liviu Tudose a dispus deshumarea cadavrului din cimitirul statiunii prahovene Breaza.

Acesta va fi reexaminat de medicii de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” din Bucuresti, in urma analizelor urmand sa se constate daca este sau nu vorba despre o crima. Andrei Iucinu s-a aratat foarte suparat de faptul ca anchetatorii nu vor ca el sa participe la deshumare, cu toate ca el a fost cel care a cerut acest lucru.

Iucinu spune ca nici nu a fost anuntat cand urmeaza sa fie facuta exhumarea. “Este o incalcare a dreptului meu garantat de legislatia in vigoare”, a declarat fiul jurnalistului decedat. In cursul zilei de ieri, Andrei Iucinu a fost prezent la cimitirul din Breaza, dar si la Parchetul Tribunalului Prahova.

Dupa ce a parasit sediul Parchetului, Iucinu a spus ca procurorii se feresc de el si nu vor sa-l lase sa asiste la deshumarea tatalui sau. Procesiunea care trebuia sa aiba loc astazi, a fost amanata, iar in ce priveste data cand aceasta va avea loc se pastreaza o tacere deplina.

“Se feresc de mine pentru ca toti procurorii stiu ca in cazul in care aflu cand se va face deshumarea o sa anunt presa”, ne-a declarat Andrei Iucinu.