Este singura publicatie cu profil exclusiv agricol din judet.

Colectivul redactional este format din specialistii din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, iar colaboratorii permanenti ai publicatiei sunt reprezentanti ai institutiilor publice din Prahova care au legatura directa sau indirecta cu agricultura: Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Inspectoratul Teritorial al

Calitatii Semintelor si Materialului Saditor, Oficiul Judetean pentru Cresterea Animalelor, Administratia Domeniului Silvic, Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare si Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic si Vanatoare.

Publicatia are un tiraj de peste 1000 de exemplare si se distribuie gratuit fermierilor, producatorilor agricoli, specialistilor din toate institutiile si agentilor economici din sectorul agricol, directii descentralizate, primarii si altele. Revista apare in fiecare luna si contine 30 de pagini.

„Fermierul prahovean” poate fi accesat si pe internet, revista fiind gazduita de site-ul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Prahova, http://www.dadrph.ro. „Scopul acestei publicatii este acela de a informa segmentul de piata ocupat cu agricultura la nivelul judetului Prahova si nu are legatura cu politica.

In paginile revistei sunt prezentate stiri, articole, reportaje, legislatie, calendarul lucrarilor agricole, anunturi agricole etc. De asemenea, cautam sa gasim raspunsuri pentru toate intrebarile pe care si le pun toti cei care lucreaza in agricultura.

De la ce tehnologie trebuie sa urmez pentru fiecare cultura in parte, de unde si ce samanta sa cumpar, unde imi fac asigurare, cum primesc subventii si pana la cum pot si cine ma ajuta sa accesez fonduri europene”, ne-a declarat Marian Marcu, purtatorul de cuvant al DADR Prahova si, totodata, unul dintre membrii fondatori ai revistei.