De miercuri, 21 noiembrie, Eugen Mitea va schimba fotoliul de viceprimar cu cel de director adjunct al Romgaz. De data aceasta, numirea sa in functie este batuta in cuie, asa incit istoria prin care a trecut cu Transgazul sa nu se repete. Viceprimarul a declarat ca este multumit de alegerea sa in functie.

„A fost o decizie de ordin politic, care oricum este mai tentanta decit functia din Primarie. Numirea mea s-a produs deja. Urmeaza sa incep treaba de miercuri", a spus Eugen Mitea, cel care a ocupat functia de viceprimar timp de trei ani si jumatate.

Consiliul Local va decide

Cit despre cine va intra, de saptamina viitoare, in echipa lui Klaus Johannis, liderul PNL Sibiu nu a spus decit ca numirea unui alt viceprimar tine de consilierii locali. „Nu stiu cine va fi numit in locul meu. Decizia asta o va lua Consiliul Local.

Nu este obligatoriu ca locul sa meu sa fie luat tot de un liberal, desi PNL Sibiu va face o propunere, dar depinde de Consiliul Local", a aratat Mitea. Iar in Consiliul Local, FDGR este formatiunea cu cel mai puternic cuvint de spus. PNL are doi consilieri, pe Otilia Man si Mihai Cristea, PD are tot doi, pe Livia Sava si Constantin Sovaiala, iar PSD are trei.

Era sa fie Transgaz

Rezultatele referendumului din 19 mai i-au suflat viceprimarului Eugen Mitea fotoliul de director al Transgaz. Acesta a fost raspunsul pe care l-a primit liberalul Mitea, in cadrul sedintei Biroului Permanent al PNL, de la Bucuresti. Liderul PNL Sibiu a precizat ca nu a purtat discutii cu ministrul Vosganian, pe marginea ordinului de numire in functia de director al lui Ioan Rusu.

„Nu am vorbit cu Varujan Vosganian, desi a participat si el la sedinta. In schimb, am vorbit cu Tariceanu, care mi-a spus ca am fost sanctionat politic, in urma rezultatelor slabe pe care le-am obtinut la referendum", spunea Eugen Mitea, dupa ce a pierdut fotoliul de sef al Transgaz.

Parerea lui Johannis

Primarul Johannis a declarat ca-i respecta decizia lui Eugen Mitea si ca va lua act de demisia lui din postul de viceprimar. „Este o hotarire pe care a luat-o PNL. Mie imi pare rau ca pleaca din postul de viceprimar, intr-un post de adjunct la o Regie. Daca asa a hotarit, noi luam act de hotarire. Eu nu am incercat sa-l influentez.

Nu am discutat despre cine va fi noul viceprimar, deocamdata am doi", a spus, ieri, primarul Klaus Johannis.

Favoriti la Prefectura

Valul de schimbari nu ocoleste nici Prefectura sibiana. Dupa ce mai toti prefectii fosti membri ai PD au fost inlocuiti cu prefecti liberali, surse din PNL sustin ca Ion Ariton va fi si el inlocuit, tot cu un liberal, in mai putin de doua saptamini. „De vorbit se vorbeste de mai mult timp. Eu nu vreau sa fac niciun comentariu.

Eu mi-am vazut de treaba si imi vad in continuare", a spus, ieri, prefectul Ariton. Aceleasi surse din interiorul PNL Sibiu dau ca sigura numirea lui Ilie Mitea, seful de la OPC, in functia de prefect. Insa nici liberalul Gheorghe Dicu, vicepresedintele Consiliului Judetean, nu lipseste din carti.

Eugen Mitea - presedintele PNL Sibiu

"A fost o decizie de ordin politic, care oricum este mai tentanta decit functia din Primarie. Numirea mea s-a produs deja. Urmeaza sa incep treaba de miercuri"