La capatul a 2 zile incarcate, Clujul a spus adio primei editii a Transilvania Rally Show. Sunetul motoarelor si derapajele realizate de cei 20 de piloti inscrisi in concurs au facut deliciul publicului venit in parcarea de la Polus pentru a urmari la munca nume sonore ale sportului cu motor.

Impartiti in patru grupe a cite cinci oameni, participantii au luptat pentru calificarea in fazele finale ale concursului. Duelurile strinse si virajele riscante au contribuit din plin la un spectacol deosebit.

Dupa primele ture oficiale, Constantin Aur si Bogdan Stanoiev, din Romania, Marco Tempestini, Alex Fiorio, Giovanni Galleni, toti din Italia, Philippe Bugalski (Franta), Szabo Gergo (Ungaria) si Jari Ketomaa (Finlanda) s-au calificat in sferturile competitiei. Favoritul clujenilor, Bogdan Marisca, a ratat accederea in sferturi, terminind grupa de calificare abia pe locul al treilea.

Astfel, ajunsi in faza a doua a competitiei, protagonistii au continuat lupta pentru calificarea in semifinale si in finala. Cistig de cauza au avut Gerga, Tempesta, Aur si Ketomaa, ultimii doi disputind si ultimul act. Sustinut de clujeni, Titi Aur s-a incoronat cu titlul de campion, spre deliciul publicului.

Un campion multumit

Titi Aur si-a dovedit maiestria si in fata adversarilor veniti din afara tarii

La finalul competitiei, Constantin Aur s-a declarat incintat de performanta obtinuta, apreciind spectacolul din concurs: „A fost o ambitie de-a mea sa trag tare inca de dimineata, sa obtin timpi buni, si, iata ca in final am cistigat. Sint foarte, foarte fericit pentru aceasta performanta.

A fost o competitie de exceptie, dupa parerea mea, cea mai frumoasa si cea mai spectaculoasa din Romania de pina acum.

A fost o investitie mare, au fost sponsori puternici, s-a vazut de cind am venit aici ca totul este foarte profesionist facut, incepind de la parcare, de la traseu pina la grila de concurs“, a precizat Aur, impresionat de Jari Ketomaa, adversarul sau din finala: „Am fost foarte impresionat de stilul de pilotaj finlandez, un stil aparte“.

In alta ordine de idei, invinsul lui Aur s-a declarat multumit de locul al doilea: „A fost o competitie puternica, piloti rapizi. Am inceput mai greu de dimineata, dar am vazut unde am gresit si treptat am imbunatatit aceste lucruri si a fost mult mai bine. A fost un duel frumos in finala cu Titi.

Sint foarte fericit de rezultat si multumesc pentru invitatia la acest super-show“, a conchis finlandezul Ketomaa.