Proiectul de lege propune noi valori de salarizare pentru personalul clerical si cel din conducerea cultelor recunoscute, stabilind salariile pentru 84 de posturi. Proiectul de lege prevede un salariu de 6.932 de lei pentru arhiepiscopii si sefi de cult (mitropolit, episcop, muftiu, sef rabin), iar pentru episcopi si episcopi-vicari patriarhali, un salariu de 6.343 de lei.

Pentru episcopul-vicar, episcopul coajutor, episcopul auxiliar si arhiereul-vicar salariul va fi de 6.068 de lei. Vicarul administrativ patriarhal, vicarul general, secretarul general, consilierul patriarhal vor fi platiti cu 1.638 de lei lunar.

Secretarul patriarhal, inspectorul general bisericesc, vicarul administrativ eparhial si vicarul episcopal vor beneficia de un salariu de 1.422 de lei, iar secretarul patriarhal, inspectorul general bisericesc, vicarul administrativ eparhial si vicarul episcopal, de unul de 1.422 de lei.

Secretarul Cancelariei patriarhale, consilierul eparhial, secretarul eparhial, inspectorul eparhial, exarhul si protopopul sunt platiti cu 986 de lei, iar staretul, superioara si egumen vor primi 741 de lei lunar.

Salarizarea personalului clerical angajat in unitatile cultelor vor beneficia de salarii precum urmeaza: preotii, diaconii, pastorii, vestitorii, imamii si rabinii cu studii superioare vor primi 551 lei (salariu de debutant) si 733 de lei (salariu pentru gradul I), respectiv 510 lei (salariu de debutant) sau 537 lei (salariu pentru gradul I), pentru cei cu studii medii.