Evenimentul macabru a strans la cimitir zeci de spectatori, care insa au fost impiedicati sa ajunga la groapa de cordoanele de jandarmi.

Deshumarea corpului lui Dumitru Tinu a inceput la ora 7.15, ramasitele ziaristului fiind ridicate din sicriul putrezit in jurul orei 11.40, si depozitate intr-un sac de plastic, urmand sa fie transportate la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” Bucuresti, cu scopul efectuarii unei expertize medico-legale si criminalistice care sa stabileasca cu exactitate cauza mortii fostului director al ziarului „Adevarul”.

Dumitru Tinu si-a pierdut viata in dimineata zilei de 1 ianuarie 2003, intr-un accident rutier pe DN1 la Romanesti. Cazul a ramas in atentia procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova. Pe 26 iulie anul acesta, Andrei Iucinu, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu, a solicitat exhumarea corpului tatalui sau.

Masura, potrivit comunicatului remis de Parchet, este menita unei juste administrari a probei cu expertiza complexa dispusa anterior in aceasta cauza. In luna august a aceluiasi an, procurorul de caz respinge cererea, iar pe 24 septembrie Andrei Iucinu formuleaza o plangere impotriva acestei solutii.

In final, pe 22 octombrie, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, Liviu Tudose, incuviinteaza exhumarea cadavrului, apreciind ca masura este necesara in vederea efectuarii unui supliment de expertiza medico-legala.

Contactat ieri telefonic, Liviu Tudose a refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la exhumarea lui Dumitru Tinu, asigurandu-ne ca vom primi un comunicat de presa. Pana la inchiderea editiei, Parchetul nu a emis insa nici un punct de vedere oficial.