Heli-ski-ul va atrage multi turisti in si pe linga Cirtisoara si, implicit sume considerabile de bani. Aceasta este premisa de la care pornesc investitorii cehi, interesati de golul alpin. Investitorii au inchiriat terenul doar pentru perioada de iarna, atunci cind turistii, interesati de neobisnuit, pot avea parte de o plimbare cu elicopterul deasupra muntilor.

"O firma din Cehia vrea sa practice heli-ski la noi. Este vorba despre o tura cu elicopterul, de care se pot bucura cei care schiaza si care vor, in acelasi timp sa se bucure de peisaj, de la inaltime. Deja am avut licitatia, iar acum firma ceha face toate pregatirile. Contractul s-a facut pentru patru luni pe an.

Acum, firma isi face publicitate si isi cauta cabane pentru a caza turistii care urmeaza sa vina aici", a anuntat Dorin Magda, primarul din Cirtisoara. Cehii vor plati doar o mie de euro pe luna pentru inchiriere.

Bani noi, proiecte vechi

Pe linga heli-ski, la Cirtisoara vor mai fi si alte modernizari, menite sa atraga iubitorii zonei montane. O pirtie de schi ultramoderna, un telescaun pe masura sau cabane turistice la standarde europene, sint doar citeva dintre repere. Se pare ca ceea ce au gindit cehii si specialistii sibieni nu este chiar un proiect nou.

Si Nicolae Ceausescu a dorit ceva similar, cu mai bine de 20 de ani in urma. „In proiecte era specificat clar ce dorea fostul presedinte. Chiar au facut tot felul de masuratori in zona. Pe Valea Doamnei voia sa faca o cabana turistica si sa asigure legatura cu telecabina. Voia sa faca si conexiunea intre sud si Transilvania, si o pirtie de schi amenajata ca in Austria.

Proiectul semana foarte mult cu ceea ce vrem sa facem noi acum si tocmai de aceea o sa il si folosim", marturiseste Magda.

Sat de vacanta

Planurile de „expansiune" ale edilului din Cirtisoara nu se opresc nici pe departe aici. Acesta „tatoneaza" terenul pentru un sat de vacanta. Un complex turistic de 100 de hectare, care va avea de la parcuri pentru copii, pina la hoteluri cu multe stele. „Investitia se ridica la cam patru milioane de euro, pentru intreaga suprafata. Vream sa facem ceva cu adevarat deosebit.

Sa avem hoteluri, vile, case de vacanta, pentru toate categoriile de oameni. Daca ai bani sa stai la un hotel de trei stele, sa stai, daca ai de mai putin, sa gasesti si asa un loc. Speram numai sa facem rost de pamint de la proprietari", explica primarul.