Desi a negat cu vehementa ca pensionarii vor fi recompensati in vreun fel pentru participarea la adunarea electorala, ieri, presedintele PC Prahova, Florin Serghei Anghel, a fost prezent pentru cateva minute la Casa de Cultura a Sindicatelor, locul in care ar fi trebuit sa fie distribuite "ajutoarele".

Intalnire "discreta"

Marti, Florin Serghei Anghel, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, presedinte al Partidului Conservator Prahova si candidat al acestui partid pe listele pentru europarlamentare, a participat la o adunare electorala cu pensionarii prahoveni.

Dupa intalnire, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat despre adunare, Anghel a spus ca a fost una cu caracter electoral, dar a negat cu vehementa faptul ca pensionarii prezenti vor fi recompensati in vreun fel pentru prezenta la manifestare.

Prezenti la fata locului, la Casa de Cultura a Sindicatelor, reporterii nostri aflasera altceva: anume ca pensionarii fusesera invitati pentru ziua de ieri, miercuri, orele 10.00, la o intalnire tot la Casa de Cultura a Sindicatelor pentru a-si "ridica pungile cu ajutoare" din partea conservatorilor.

Asupra acestei intalniri s-a pastrat o discretie totala, nici un reprezentant al mass media nefiind invitat.

Un fel de teapa

Ieri, la orele 10.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, erau adunati peste 100 de pensionari ploiesteni care asteptau nerabdatori pungile cu ajutoare promise marti seara. Asa cum fusesera informati, se asteptau la "trei-patru sute de mii de lei, ori pachete cu ulei, zahar, de o valoare asemanatoare", asa cum ne-a declarat unul dintre pensionarii intervievati de noi. Insa... stupoare.

Dupa o vizita fulger a presedintelui Florin Serghei Anghel, organizatorii au luat decizia de a nu mai imparti ajutoarele sau banii, fapt ce a declansat o reactie de nemultumire din partea pensionarilor. Pe loc, organizatorii au luat decizia alcatuirii unor liste de asteptare pentru ca "ajutoarele" vor fi distribuite pe data de 19 decembrie direct de la sediul PC.

Dupa momentul de dezorientare provocat de faptul ca nu vor primi bunurile s-au banii promisi, pensionarii s-au imbulzit catre locurile unde se intocmeau listele, aparand astfel momente penibile in care isi dadeau coate.

Doar atat

La iesire, mai multi pensionari erau dezamagiti ca nu si-au primit recompensa materiala pentru participarea la actiunea electorala organizata de PC cu o zi inainte. "Ne-au chemat astazi sa ne dea ajutoarele promise pentru ieri, iar acum ne-au amanat pentru decembrie. Nu mi se pare normal", ne-a declarat unul dintre varstnicii nemultumiti.

"Astazi, la Casa Sindicatelor, a fost doar o simpla adunare a Ligii Pensionarilor, la care am fost prezent doar in calitate de invitat. Doar atat. Nu m-am dus cu nimic acolo, nici macar cu materiale electorale. Da' ce, ma credeti nebun? Stiu ce fac.

Faptul ca ati vazut oameni cu materiale electorale ale PC se poate sa fie din cauza ca ieri a fost si adunarea PC, la care au participat si multi dintre pensionarii care au fost azi la sindicate. Am stat putin si am plecat, atata tot", ne-a declarat Florin Serghei Anghel contactat de catre noi imediat dupa incheierea manifestarii.

In incheiere, o singura intrebare avem de ridicat catre toti politicienii si catre societatea civila: este moral sa promiti in campania electorala recompense materiale, putand influenta astfel voturile primite din partea celei mai defavorizate categorii sociale?