Conducerea Partidului Conservator a votat, in sedinta de joi a Biroului Politic al formatiunii, sa mearga separat la alegerile locale pentru Primaria Iasiului si sa-l sustina pe vicepresedintele Tudor Ciuhodaru, au declarat, pentru Agerpres, surse conservatoare.

Decizia PC a fost adoptata cu un vot impotriva si o abtinere.

Anterior anuntarii acestei decizii, presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, se declarase, inainte de inceperea sedintei Biroului Politic Central al partidului ca, 'in principiu', este de acord ca USL sa aiba candidati separati la primaria Iasiului.

Intrebat daca liberalii sunt de acord ca Partidul Conservator (PC) sa aiba candidat propriu la primaria Iasi, Antonescu a spus ca "asta ar inseamna o varianta speciala, la care pana la urma electoratul e chemat sa decida".

Biroul Politic Central al PNL s-a reunit joi dupa-amiaza pentru a analiza si prezenta negocierile cu partenerii din USL de la nivelul intregii tari, cu privire la candidatii la consiliile judetene si municipiile resedinta de judet.

Tudor Ciuhodaru, vicepresedintele PC a declarat ca, in urma discutiilor de joi, s-a stabilit ca va candida la Primaria Iasi din partea formatiunii politice pe care o reprezinta.

Acesta a spus ca, desi pana acum nu si-a exprimat clar optiunea de a candida la sefia Primariei sau Consiliului Judetean Iasi, sondajele interne l-au clasat in topul preferintelor cetatenilor, motiv pentru care a decis sa candideze la primarie.

"Voi respecta, ca de fiecare data, doar vointa iesenilor care m-au ales. Iesenii au decis sa tratez Iasiul si din postura de primar. Sunt obisnuit cu tot felul de sicane si sa lupt singur impotriva baronilor locali. Pentru schimbarea care incepe acum, pentru a face ceva pentru Iasi si pentru ieseni am nevoie de votul fiecaruia dintre cetatenii Iasiului", a spus Tudor Ciuhodaru.

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, sustinea in urma cu trei zile, ca nu are emotii in ceea ce priveste nominalizarea sa ca si candidat al Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat, chiar daca PC il sustine pe Tudor Ciuhodaru pentru alegerile locale din anul 2012.

Conform social democratilor ieseni, senatorul Florin Constantinescu si seful Finantelor locale, Victorel Lupu, s-au inscris in campania interna pentru sondajul efectuat de USL privind desemnarea candidaturii la sefia Consiliului Judetean.