Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, joi, cererea de inregistrare ca alianta politica a formatiunii Uniunea Social Liberala, informeaza Agerpres. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Cererea de inregistrare a USL a fost depusa la Tribunalul Bucuresti la inceputul lunii martie, iar discutarea dosarului a fost amanata de mai multe ori.

UPDATE Victor Ponta: Din punct de vedere al legii, USL este de azi o formatiune politica

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ulterior, in cadrul unei conferinte de presa, ca Tribunalul Bucuresti a admis cererea de inscriere a USL ca alianta politica, recunoscuta juridic.

"Din acest moment, din punctul de vedere al legii, USL este o formatiune politica care va avea candidati proprii, comuni la Consiliile judetene, primariile resedinta de judet, noi ne dorim chiar toate primariile daca se poate, la Parlament, Camera Deputatilor si Senat si, de asemenea, la functia de presedinte al Romaniei", a spus liderul PSD, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca, desi a durat ceva mai mult inscrierea la Tribunal a USL, "este bine ca s-a indeplinit".

"Practic, de acum incolo, USL, din punct de vedere juridic, actioneaza ca o uniune de partide inscrisa la Tribunal", a afirmat Ponta.