Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca a primit mandat din partea Biroului Permanent National al partidului de a discuta, impreuna cu liderul PNL, Crin Antonescu, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in vederea stabilirii unui parteneriat 'foarte clar' intre edilul Bucurestiului si USL.

"Am primit un mandat din partea BPN de a avea o discutie extrem de aplicata si extrem de concreta cu primarul Sorin Oprescu in vederea stabilirii unui parteneriat foarte clar intre primarul Capitalei si USL, discutie la care voi participa, evident, cu Crin Antonescu. (...) Vom purta o asemenea discutie de pe pozitii de parteneriat, nu cred ca domnul Oprescu trebuie sa se inscrie in PSD sau in PNL, de altfel nici domnul Antonescu nu i-a cerut lucrul acesta", a spus Ponta, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, personal, isi doreste ca USL sa mearga in batalia pentru sefia Capitalei cu Sorin Oprescu.

"Nu pot sa discut de capul meu doar pentru ca eu sunt prieten cu Sorin Oprescu, ci trebuia sa discut cu un mandat de la PSD si astazi am acest mandat din partea colegilor mei. Eu, personal, imi doresc sa mergem impreuna in aceasta batalie", a completat liderul PSD.

Potrivit acestuia, in cadrul BPN s-a decis ca pentru municipiul Bucuresti sa se inceapa de luni realizarea sondajelor de opinie pentru stabilirea candidatului la Primaria Generala, pentru primariile de sector, dar si pentru consilii.

Intrebat daca pot exista variante in care candidatii USL pentru consiliile judetene sau primariile resedinta de judet sa mearga in alegeri separat, Ponta a raspuns: "De principiu nu, nu stiu daca vor exista exceptii sau nu, din punctul meu de vedere, nu trebuie sa existe exceptii".