Liderii PSD si PNL au redeschis negocierile pentru stabilirea candidatilor la Consilii Judetene si mari primarii din cateva judete, cum ar fi Prahova, Ilfov, Buzau, Arad si Galati, au declarat surse de la varful Uniunii Social-Liberale, citate de Mediafax. Sursele citate au declarat ca liderii PSD si PNL au redeschis negocierile pe cateva judete, pentru care initial se agreasera candidatii.

Printre judetele in discutie s-ar afla Prahova, Ilfov, Buzau, Arad siGalati. Initial, potrivit unor surse liberale, candidatii la CJ din Prahova si Buzau ar fi revenit PSD, in timp ce la Ilfov si Arad PNL ar fi trebuit sa desemneze candidatii.

Negocierile continua insa de la pozitia comun acceptata ca PSD va desemna candidati la 21 de Consilii Judetene si 20 primarii mari, in timp ce ACD la 20 de Consilii si 20 de primarii mari.

"Vrem sa avem candidati la CJ si primarii in toate zonele, nu sa avem de exemplu in aproape toata Moldova si Muntenia, iar din Ardeal sa avem doar doua judete. La fel, nu credem ca ar fi bine ca in jurul Bucurestiului sa fie numai judete PNL. Ar fi bine sa existe o reprezentare proportionata a ambelor partide in toate zonele, nu sa fie dominate de o singura culoare", au explicat sursele participante la negocieri.

Discutiile dintre liderii PSD si cei ai PNL pentru stabilirea candidatilor la presedintiile Consiliilor Judetene si la primariile marilor orase trebuie finalizate pana joi la pranz, cand PSD, apoi PNL, au programate sedinte ale Comitetelor executive.

Potrivit surselor mentionate, liderii PSD ar urma sa se intalneasca, miercuri seara, cu o parte din presedintii de organizatii din judetele aflate inca in negociere, pentru a vedea in ce judete poate ceda, respectiv pretinde candidaturile.