Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, ca nu se poate declara un roman nefericit, pentru ca venitul sau in calitate de sef al Guvernului este oarecum decent, transmite Agerpres. Seful Executivului castiga 5.300 lei noi, un salariu mai mare decat venitul mediu al romanilor.

Prezent la o emisiune la postul B1 TV, premierul a fost intrebat de moderator despre sondajul Gallup potrivit caruia numai 16% dintre romani se declara fericiti, restul invocand ca principala cauza a nefericirii lor lipsa banilor.

Premierul a aratat ca fericirea este totusi un concept filosofic relativ, insa, pornind de la criteriul banilor, nu se poate declara un om complet nefericit: "Nu pot sa ma declar un om complet nefericit, pentru ca veniturile mele sunt mai mari decat veniturile medii ale romanilor. Eu, in calitate de prim-ministru, am un salariu de aproximativ 53 milioane de lei vechi (aprox. 1.230 euro n.r.), deci nu pot sa spun ca sunt nefericit pentru ca salariul meu este oarecum decent".

Boc a spus ca se "declara nemultumit si ingrijorat" cu privire la criza economica din lume si din Europa, care are consecinte directe si pentru Romania.