Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la finalul intalnirii cu fostii colegi de la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, ca aceasta scoala "construieste oameni care sunt educati in mentalitatea invingatorului", adaugand: "devii de neschimbat cand ajungi politician".

"Aici e o scoala care construieste barbati chiar si dintre studentii care sunt femei, construieste oameni care sunt educati in mentalitatea invingatorului. El stie ca trebuie sa ajunga la portul de destinatie indiferent de ce i se intampla pe mare: ciclonul, incendiul la bord sau avariile la compartimentul masini. E un anume tip de educatie care pare ciudat celor care nu au facut meseria asta. In acelasi timp, ceea ce iti inspira Academia pe urma consolidezi in anii in care te afli pe mare si devii de neschimbat cand ajungi politician", a spus Traian Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata, la ora 10.00, la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, unde s-a intalnit cu fostii colegi pentru a sarbatori 35 de ani de la absolvirea acestei unitati de invatamant.

El a venit cu un elicopter si a fost intampinat de Fanfara Militara care a intonat imnul de stat. Presedintele a intrat apoi in sediul Academiei Navale.

Petrecerea a 35 de ani de la absolvirea academiei va avea loc sambata seara, la vila de protocol de la Neptun, fapt confirmat chiar de catre seful statului. De altfel, de cand a devenit presedinte, Traian Basescu s-a intalnit aproape in fiecare vara cu fostii sai colegi, la Neptun, pentru a sarbatori absolvirea Academiei Navale "Mircea cel Batran".

Traian Basescu a absolvit Institutul de Marina "Mircea cel Batran", Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala, in anul 1976.