Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri ca sustine comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale pentru ca astfel s-ar face economii la buget si ar fi o prezenta mai mare la vot, noteaza Mediafax. Desi UDMR nu a luat inca "o decizie formala" pe acest subiect, Kelemen Hunor a spus ca a discutat subiectul si in cadrul coalitiei de guvernare.

"Este o chestiune economica, financiara. Faci o singura campanie si, din acest punct de vedere, pentru toata lumea este foarte limpede ca, in astfel de situatii, de criza financiara si economica, o singura campanie electorala inseamna o economisire, atat in ceea ce priveste bugetele locale, cat si bugetul national", a spus Kelemen Hunor.

El a mai spus ca ramane intrebarea daca alegerile locale vor fi "impinse" catre alegerile parlamentare sau invers. "Din punct de vedere al Constitutiei, este mult mai usor sa impingi alegerile locale pana in toamna decat sa aduci alegerile parlamentare in vara, fiindca acesta ar insemna dizolvarea Parlamentului, care nu este un lucru foarte usor", a adaugat Kelemen Hunor.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca, teoretic, este posibila comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare in anul 2012, insa oportunitatea acesteia va fi analizata in coalitie, care va lua o decizie in acest sens.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca ideea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare este buna.

In 3 august, presedintele Traian Basescu a declarat, la B1 TV, ca el poate lua in calcul cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare doar daca aceasta ipoteza vine din partea partidelor, precizand ca, tehnic, o astfel de masura este posibila doar prin modificarea Legii administratiei publice locale.