Vicepresedintele PDL Traian Igas a apreciat, luni, ca, daca ieseau mai multe femei la vot, probabil ca partidul sau castiga alegerile partiale de duminica din Maramures pentru un loc vacant de deputat, transmite Mediafax.

"Aveam sperante mai mari la Baia Mare, din pacate candidata noastra nu a castigat alegerile, probabil ca femeile nu au iesit destul de mult la vot, pentru ca daca ieseau banuiesc ca putea sa fie un alt rezultat, mai bun pentru o reprezentanta a sexului frumos", a apreciat Igas inaintea sedintei BPN al PDL.

Intrebat ce ar trebui sa faca partidul pentru a iesi mai multe femei la vot, Traian Igas a aratat ca "ar trebui o mai mare implicare din partea tuturor".

"Eu am o mare incredere in general in femei si in femeile care fac politica, pentru ca sunt mult mai meticuloase decat noi, barbatii", a precizat ministrul de Interne.

Candidatul USL Florin Tataru a castigat alegerile din Colegiul uninominal 2 Maramures, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, in noaptea de duminica spre luni de catre Biroul Electoral de circumscriptie Maramures.

Dupa numararea voturilor din cele 79 de sectii de votare, Florin Tataru a intrunit 42,67% dintre optiuni (9433 de voturi) fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre optiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) si cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%).