Liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca declaratiile presedintelui PSD, Victor Ponta, nu pot fi suparatoare pentru ca "sunt declaratiile unui copil mic". In contextual alegerilor care se desfasoara in Maramures si a ultimelor declaratii facute de Victor Ponta, care a spus ca votul din 21 august ar fi "viciat de mita PDL", liderul democrat-liberal din Buzau spune ca "nu te poti supara pe declaratiile lui Victor Ponta pentru ca el e un copil mic", potrivit Mediafax.

Cezar Preda a adaugat ca, in situatia in care liderul PSD are date care conduc la ideea de fraudare a alegerilor, are obligatia sa le duca in fata instantei si a opiniei publice:

  • "Am vazut ca Ponta a spus ca pleaca din tara daca nu castiga USL alegerile. O alta afirmatie de copil mic pentru ca Ponta e un copil mic. Nu te poti supara pe afirmatiile domnului Ponta pentru ca el e un copil mic. Ce sa faca atunci cand liderul unui partid aduce ca argumente in fata partidului si a militantilor sai neputinta de a gestiona o situatie? Daca sunt elemente care se constituie ca frauda, Ponta are obligatia ca sef de partid si parlamentar sa le aduca in fata instantei si a opiniei publice. Dar asa, sa te plangi ca un copil, ca daca nu-ti da mingea pleci, asta e fara acoperire. Eu cred ca e bine ca PSD este condus de Ponta si PNL de Crin Antonescu".

Co-presedintele USL Victor Ponta a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa, ca PDL ar fi recurs la mita electorala, santaj si amenintari in cele doua colegii in care au loc, duminica, alegeri partiale pentru Camera Deputatilor.

Ponta a afirmat ca, duminica, in colegiile din Neamt si Maramures nu vor avea loc alegeri corecte si democratice, el acuzand PDL ca a "fraudat si influentat" votul prin mijloace ilegale.

Co-presedintele USL a afirmat ca ministrul Elena Udrea s-ar fi deplasat, joi, la mai multe primarii din Colegiul 2 Maramures, spunandu-le edililor PSD si PNL ca va semna unele proiecte cu finantare europeana numai daca vor obtine voturi pentru candidatul PDL.

Co-presedintele PSD a mai afirmat ca in colegiul 6 Neamt masini ale PDL, "finantate" de liderul local Gheorghe Stefan si de deputatul Culita Tarita, ar fi impartit pachete cu alimente in pungi cu numele candidatului PDL, Adrian Radulescu.

El a precizat ca USL va face, luni, sesizari catre AEP si catre Politie pentru sanctionarea celor care au incalcat legea, precum si plangeri penale impotriva liderilor PDL Gheorghe Stefan si Mircea Man si a celor doi candidati PDL.

Duminica au loc alegeri partiale pentru postul de deputat ramas vacant in urma decesului lui Victor Surdu (PSD) si a celui vacantat prin demisia lui Catalin Chereches (PNL), ales primar la Baia Mare. Din partea PDL, Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, va candida pentru locul de deputat din Neamt, iar Mariana Pop, inspector scolar general in Maramures, pentru locul lasat vacant de Catalin Chereches. Din partea USL candideaza Florin Tataru in Maramures, iar in Neamt candideaza fostul secretar de stat in Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz. Mircea Dolha este candidatul PER in colegiul din Maramures.