Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, este de parere ca proiectul Rosia Montana s-ar putea dezvolta, el subliniind ca Romania are bogatii, dar are si "foarte multi ipocriti".

"Aceiasi analisti care plang de mila poporului sarac cand aud de Rosia Montana spun ca nu trebuie sa extragem aurul, ca inseamna cianuri, inseamna poluare. Este foarte important sa nu distrugi mediul natural, dar, daca exista solutii pentru a extrage acest zacamant cu impact minim asupra mediului, de ce trebuie sa excludem proiectul de la bun inceput fara sa analizezi aceste solutii", a declarat sambata, la Sulina, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, care a participat la scoala de vara "Comunitati romanesti, identitate europeana".

In opinia sa, "sa stai pe cateva sute de tone de aur nu este lucru putin, intr-o lume in care pretul aurului creste de la o zi la alta in mod fabulos chiar".

"Avem bogatii, dar avem si foarte multi ipocriti in Romania care spun sa stam acolo pe bogatiile alea, sa nu distrugem mediul, ca stiu ei sigur ca asta vom face. Asa putem proceda si cu petrolul - de ce sa mai extragem petrol sau gaze? Peste tot ai un impact asupra mediului, important este sa minimalizezi acel impact", a afirmat Lazaroiu, citat de Agerpres.

Despre proiectul Rosia Montana au vorbit, zilele acestea, la scoala de vara de la Sulina, presedintele Traian Basescu si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care s-au pronuntat in favoarea lui in conditiile in care se reanalizeaza modul de partajare a bunurilor obtinute in urma extragerii zacamintelor si se respecta conditiile de protejare a mediului.