Presedintele Traian Basescu a spus razand, joi, la tabara de vara organizata pentru tinerii romani din diaspora la Sulina, ca ii pare rau ca a castigat si cel de-al doilea mandat de presedinte, relateaza Mediafax.

"Nu va permite Constitutia sa aveti un al treilea mandat", si-a inceput intrebarea unul dintre participantii la scoala de vara de la Sulina.

El a fost intrerupt de seful statului.

"Sa stii ca-mi pare rau ca-l fac si pe al doilea", a spus Basescu razand.

In continuare, tanarul a intrebat daca, dupa ce Traian Basescu nu va mai fi sef al statului, cel care va prelua mandatul va mentine numarul de burse de studii acordate tinerilor romani din Diaspora.

Traian Basescu a spus ca nu crede ca va scadea vreodata numarul burselor de studii sau de vacante acordate tinerilor romani din Diaspora.

Seful statului a participat, joi, la Sulina, la o tabara de vara, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora. Avand tema "Comunitati romanesti si identitate europeana", scoala de vara de la Sulina este organizata de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informatiei.

Evenimentul se afla la a sasea editie si reprezinta continuarea unui program lansat in 2006 de presedintele Traian Basescu.

Anul acesta, 200 de tineri romani din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria si Bulgaria, studenti eminenti bursieri ai statului roman, membri ai organizatiilor studentesti, tineri jurnalisti din R. Moldova, participa la un program care cuprinde intalniri cu reprezentanti ai vietii publice romanesti si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in elaborarea politicilor privitoare la relatia cu romanii de pretutindeni.

Programul Scolii de vara se va axa pe doua teme: "Romania 2020" si "Politici in domeniul educatiei pentru romanii de pretutindeni".