Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca membrii coalitiei de guvernamant nu au ajuns la nicio concluzie, in sedinta de miercuri, cu privire la nominalizarea pentru portofoliul Sanatatii. El a precizat ca vor mai exista consultari pe aceasta tema atat in interiorul PDL, cat si al Uniunii, urmand ca vineri sa se anunte propunerea pentru functia de ministru.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat pe 4 august demisia din functie, urmand sa conduca institutia pana pe 19 august, cand UDMR trebuie sa inainteze premierului un alt nume pentru functia respectiva.

Cseke Attila s-a declarat nemultumit de sumele alocate Sanatatii prin rectificarea bugetara, precizand ca nu a fost consultat pe acest subiect.

Saptamana trecuta, vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely a afirmat ca Uniunea va veni cu o singura nominalizare pentru functia de ministru al Sanatatii, dar numai dupa ce PDL va da un raspuns la solicitarea ca Ministerul Sanatatii sa devina coordonator al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Noul ministru al Sanatatii va fi numit in timp si la timp, a declarat premierul Emil Boc miercuri, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL.

"Nu exista tensiuni in coalitie pe acest subiect. In timp si la timp, vom avea un nou ministru al Sanatatii", a spus liderul PDL.

Emil Boc nu a dorit sa faca precizari cu privire la variantele discutate in coalitie legat de relatia Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu Ministerul Sanatatii.