Liderii PSD Cluj considera ca ultimele declaratii facute de europarlamentarul Laszlo Tokes la Cluj sunt inca o dovada ca acesta nu este demn de functia de europarlamentar si ca intreaga sa imagine de om politic este construita pe un singur pilon, cel al declaratiilor extremiste si sovine.

"Laszlo Tokes este un nostalgic frustrat care nu vrea sa inteleaga ca problemele reale ale romanilor, indiferent de etnia lor, sunt cu totul altele decat cele pe care le spune domnia sa pe la intalniri ale comunitatii maghiare. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu a avut niciodata o pozitie in Parlamentul European care sa ii confirme locul de vicepresedinte ale acestei institutii. Nu l-a interesat faptul ca in Ungaria actualul prim-ministru, Viktor Orban, a facut o Constitutie mult prea conservatoare sau ca tot in Ungaria a fost adoptata o lege a presei mult prea restrictiva. Dar, in tot acest timp, domnia sa vorbeste despre faptul ca populatia de etnie maghiara din Romania nu se poate bucura de libertati", a declarat presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat a mai sesizat ca dinspre Guvern nu vine nicio reactie la declaratiile lui Laszlo Tokes.

Vicepresedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a declarat, duminica, la deschiderea Zilelor Culturale Maghiare ca orasul Cluj-Napoca este mai mult un oras al lui Ceausescu decat al regelui Matei Corvin si ca maghiarii ar vrea sa se simta din nou aici ca la ei acasa.