Presedintele PDL, Emil Boc, s-a intalnit, marti seara, la sediul partidului, cu mai multi lideri democrat-liberali, potrivit vicepresedintelui Elena Udrea fiind discutate subiecte precum trecerea CNAS la Ministerul Sanatatii, alegerile partiale, dar si "ce glume a mai facut opozitia", transmite Mediafax.

Elena Udrea a precizat, la B1 Tv, ca premierul Boc, care s-a intors din vizita in China, a dorit sa aiba o intalnire cu cativa dintre colegii din conducerea partidului, inaintea sedintelor politice de miercuri ale coalitiei si BPN al PDL.

Vicepresedintele PDL a mentionat ca la aceasta reuniune s-a discutat despre "subiectele politice la zi", pozitionarile partidului in evenimentele din ultimele zile, dar si "ce glume a mai facut opozitia".

"A fost o discutie despre subiectele politice la zi, avem alegeri in doua colegii importante - in Maramures si in Neamt - si s-a discutat despre ce s-a mai intamplat in lipsa presedintelui partidului, am discutat despre pozitionarile pe care le-am avut noi, PDL, in aceasta in perioada, actiunile politice, dar si ce glume a mai facut opozitia", a spus ea.

Intrebata despre trecerea CNAS la Ministerul Sanatatii, asa cum ar dori UDMR, Udrea a spus ca acesta a fost subiect de discutie, insa "se va transa maine (miercuri - n.r.), in discutia coalitiei".

"Nu este neaparat o pretentie a UDMR, subiectul apartentei sau nu a Casei de Asigurari la Ministerul Sanatatii a pornit de la primul-ministru, care a cerut o evaluare, si comparativa cu felul in care este organizat sistemul in alte tari europene si asa s-a ajuns la ideea ca poate ar fi mult mai bine daca ar fi in acelasi loc, daca si Casa ar fi in coordonarea ministrului Sanatatii. Se va decide maine (miercuri - n.r.), nu a fost un subiect important si nici nu e o problema pentru coalitie", a adaugat Udrea. Vicepresedintele PDL a precizat ca premierul a dorit sa stie daca exemple de succes din alte tari arata ca cele doua institutii functioneaza mai bine separat sau impreuna.

Elena Udrea a mentionat totodata, referitor la desemnarea unui nou ministru al Sanatatii, dupa demisia lui Cseke Attila, ca UDMR ar urma sa faca o propunere in cursul acestei saptamani.

Premierul Emil Boc a facut o vizita in China, in perioada 10-16 august. El a fost insotit de ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Biroul Permanent National al PDL urmeaza sa se reuneasca, miercuri, la ora 11.00.