Reprezentantii Tribunalului Bucuresti sustin ca “nu exista nici un fel de culpa a grefierilor in dosarul inregistrarii USL”. Liderul PSD Victor Ponta a declarat marti, 16 august, ca dosarul de inregistrare al Uniunii a fost amanat pentru ca “un grefier a uitat sa faca citatie conform legii”. Judecatorul Laura Andrei, purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti a explicat pentru HotNews.ro ca dosarul a fost amanat nu pentru ca grefierii ar fi uitat sa “faca o citatie” ci pentru ca instanta a deliberat asupra unei cereri de interventie a unei persoane.

Judecatorul Laura Andrei, purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca instanta a respectat procedurile in dosarul inregistrarii USL si ca nu exista nici un fel de greseala a grefierilor. “Nu exista nici un fel de culpa a grefierilor. La termenul de astazi s-a decis amanarea pe lipsa de procedura pentru intervenienta Stanescu Maria”, a declarat judeceatorul Laura Andrei.

La termenul de astazi, completul care judeca dosarul de inregistrare al USL a deliberat asupra cererii de interventie a Mariei Stanescu. Potrivit procedurilor, orice persoana are dreptul de a interveni in procesele care judeca cererile de inregistrare a partidelor.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti a mai mentionat si faptul ca, la termenul anterior, s-a dispus amanarea dosarului pentru ca un alt intervenient in dosar a indicat o adresa eronata. “Tribunalul Bucuresti a respectat toate procedurile. Nu este vina grefierilor”, a mai declarat Laura Andrei, purtator de cuvant al Tribunalului Bucuresti.

Liderul PSD a declarat marti, 16 august, ca Tribunalul Bucuresti a amanat din nou inregistrarea Uniunii Social Liberale (USL) pentru ca "un grefier a uitat sa faca citatie conform legii".

"Cred ca pur si simplu este vorba de o bataie de joc ce i se intampla fiecarui om care se duce la tribunal din aceasta tara, asta ni se imtampla si noua: pur si simplu un grefier care cica a uitat sa scrie o hartie. Nu cred ca este ceva politic, cred ca pur si simplu asa pateste orice om din aceasta tara cand se duce la tribunal", a afirmat Victor Ponta citat de Agerpres.

Afirmatiile liderului PSD au fost intarite si de catre senatorul Dan Sova, avocat de profesie, care a mentiont ca dosarul a fost amanat fiind vorba de “o greseala de grefier”.