Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru Agerpres, ca Tribunalul Bucuresti a amanat din nou inregistrarea Uniunii Social Liberale (USL) la tribunal pentru ca "un grefier a uitat sa faca citatie conform legii".

Ponta a mai spus ca, din punctul sau de vedere, aceasta amanare a inregistrarii USL nu reprezinta o tergiversare politica, ci "o bataie de joc".

"Cred ca pur si simplu este vorba de o bataie de joc ce i se intampla fiecarui om care se duce la tribunal din aceasta tara, asta ni se imtampla si noua: pur si simplu un grefier care cica a uitat sa scrie o hartie. Nu cred ca este ceva politic, cred ca pur si simplu asa pateste orice om din aceasta tara cand se duce la tribunal", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a precizat ca urmatorul termen pentru inregistrarea USL va fi pe data de 1 septembrie.

"Cand probabil un alt grefier va uita iarasi sa semneze cu pixul albastru, nu cu pixul verde. Deci, daca noua care avem de inregistrat o hartie ne ia opt luni si nu reusim, nu vreau sa ma gandesc la un om care are un proces", a mai spus presedintele PSD.

La randul sau, senatorul PSD Dan Sova a explicat ca inregistrarea USL a fost amanata pentru ca era procedura de citare completa, lipsind doua interventii, a Partidul Solidaritatii Sociale care, potrivit senatorului, "contesta inregistrarile tuturor partidelor din 1990 incoace" si a unei "doamne din Ramnicu Valcea".

"Este o greseala de grefier, este de inteles, pentru ca permanent s-a schimbat completul. Nu este ceva intentionat", a mai spus Dan Sova.