Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Suceava, ca parlamentarii USL vor sa fie aprobata o lege prin care sa se interzica mita electorala bugetara, aceasta urmand sa fie numita "Legea anti-Udrea", aratand ca Udrea este substantiv comun pentru "spaga bugetara".

Ponta a mai spus ca atunci cand va avea majoritatea in Parlament USL doreste aprobarea unei legi care sa interzica traseismul politic, sa interzica orice fel de mita electorala, inclusiv mita electorala bugetara, relateaza Mediafax.

El a aratat ca USL doreste ca inainte cu trei luni de organizarea alegerilor sa nu fie alocate fonduri de la bugetul de stat in localitatile unde se face campanie electorala.

Presedintele PSD a spus ca a constatat ca in localitatile din colegiile din Neamt si Maramures, unde se vor organiza duminica alegeri partiale pentru functia de deputat, si unde nu s-au alocat fonduri de cand este la guvernare actualul Guvern, in ultimele doua saptamani s-au alocat fonduri, dar la jumatate din necesar, pentru diverse proiecte, urmand ca dupa alegeri, daca rezultatul obtinut de candidatii PDL este bun, sa se acorde si cealalta jumatate.

El considera ca astfel de situatii sunt de neacceptat si ca trebuie ca astfel de "mita bugetara" sa fie interzisa prin lege.

"Se va numi legea anti-Udrea pentru ca Udrea e substantiv comun pentru spaga bugetara", a spus Ponta.

El a mai aratat ca la viitoarele alegeri PDL va actiona prin amenintari si dosare pentru cine nu se supune, dar si prin pachete si bani pentru a cumpara voturi.

Ponta a aratat ca cei din PDL nu sunt filantropi si ca nu cheltuiesc din buzunarul propriu pentru cadourile electorale, ci din banii publici.

"Nici Flutur, nici Pinalti, si nici Falca nu dau cadouri electorale din buzunarul lor. Nu sunt filantropi. Ei dau cadouri din banii luati de la oameni, din contractele publice", a mai spus Victor Ponta.