"Suntem un partid de dreapta si suntem preocupati de scaderea taxelor, abia asteptam momentul in care o putem face. Pe de alta parte suntem un partid responsabil si intelegem ca nu putem sa ne jucam cu echilibrul precar al bugetului Romaniei de astazi, cu atat mai mult cu cat suntem cei care am reusit sa echilibram bugetul platind un pret politic serios, a declarat joi Sever Voinescu, purtator de cuvant si vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, adaugand ca deficitul si inflatia trebuie tinute sub control.

  • "Am plecat in 2008 de la o crestere economica de 8% si de la un deficit de aproape 5%. PNL, din cate vedem, ne vorbeste astazi si incearca sa ne traga de urechi cum ca nu micsoram taxele, cum ca nu micsoram CAS-ul ceea ce ei spun ca ar fi facut in locul nostru', a declarat Voinescu, punctand ca faptul ca 'orice politician care adanceste deficitul genereaza pentru viitor o crestere de taxe", a afirmat Sever Voinescu, citat de Agerpres, cu referire la o serie de acuze ale PNL, care a sustinut ca Guvernul si PDL nu doresc o reducere a taxelor.
  • "Cu alte cuvinte, un deficit mare astazi inseamna o crestere de taxe maine sau poimaine. Prin urmare, nu domnul Tariceanu este cel care trebuie sa ne dea lectii despre cum administram fiscal Romania si despre cum si cand ar trebui sa trecem la o descrestere a nivelului taxelor anul viitor. Pentru ca taxele sunt o consecinta directa a volumului de cheltuieli a Guvernului. Domnul Tariceanu ne-a lasat cu un Guvern care cheltuia enorm, cu mult peste cat poate Romania sau cu mult peste cat putea Romania intr-un moment de expansiune economica. Ceea ce noi facem este sa incercam sa reducem si sa reasezam acest sistem de cheltuieli. Prin urmare, nu domnul Tariceanu trebuie sa ne spuna cum administram taxele si nu Partidul National Liberal trebuie sa spuna acest lucru", a mai spus purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor.
  • Sever Voinescu a adaugat ca adoptarea de catre Guvern a strategiei fiscal-bugetare pentru 2012-2014, document care urmeaza sa mearga in Parlament spre aprobare, "indeplineste obiectivul strategic al PDL pentru urmatoarea perioada, si anume bani cat mai putini cheltuiti pentru functionarea statului si bani cat mai multi alocati pentru investitii".
  • "Deficitul trebuie sa ramana sub 3% , cresterea economica trebuie sa continue sanatos si inflatia. De asemenea, trebuie sa se mentina in limitele stabilite de Banca Nationala. Odata cat descresterea taxelor nu afecteaza nici unul din aceste trei criterii, evident ca atunci descresterea taxelor are rolul sanatos pe care trebuie sa-l aiba. Pentru ca, din punctul nostru de vedere, taxele, partid de dreapta fiind, taxele sunt bariere pentru cresterea economica. Odata inlaturate, cresterea economica se accentueaza, dar, ea, pentru a fi sanatoasa nu poate sa fie conceputa decat daca deficitul este tinut sub control, inflatia este tinuta sub control. Asta pentru a raspunde celor care s-au grabit sa critice Guvernul si PDL pe chestiunea scaderii taxelor", a incheiat Sever Voinescu.