"A anunta clar si categoric masuri cum ar fi cresteri salariale in acest moment mi se pare si prematur si destul de neserios!", a declarat la RFI presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Cristian Diaconescu. "Nu cred ca este normal sa ne jucam cu astfel de declaratii!", a spus senatorul, adaugand ca partidele din coalitia de guvernare trebuie sa actioneze "cu profesionalism" in ceea ce priveste cresterea salariilor.

Cristian DiaconescuFoto: HotNews.ro

"Partidele politice, mai ales cele din coalitie, evident, pentru ca e un moment delicat trebuie sa actioneze cu profesionalism. Prudenta sau curajul, daca sunt bine fundamentate nu fac decat sa vina in intampinarea societatii. Deci atata vreme cat exista capacitate profesionala corespunzatoare de reactie, cred eu, lucrurile ar fi in regula. Cata vreme ramanem in zona strict politica, atunci avem o problema", a afirmat presedintele UNPR.

Senatorul Cristian Diaconescu nu crede ca "in acest moment cineva poate spune cu maxima seriozitate privind la evolutiile externe si la capacitatile economice pe care le are Romania, in ce masura pot fi majorate salariile sau pensiile anul viitor. Sigur, pensiile sunt o chestiune separata, este o lege care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2012".

In opinia lui Cristian Diaconescu, a anunta cresterea salariilor "in acest moment" este "prematur si neserios".

Marti seara, presedintele Traian Basescu a spus ca "declaratiile despre majorarile de salarii si pensii fac rau Romaniei si slabesc increderea investitorilor". El a facut un apel la partide, mai ales cele din arcul guvernamental, sa nu alunece in populism.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.