Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, este de parere ca presedintele Traian Basescu nu va sta pana in 2014 in fruntea tarii si afirma ca, personal, cunoaste 20-30 de parlamentari ai puterii care maine ar vota suspendarea sefului statului, dar carora le este frica.

"Cunosc personal 20-30 de parlamentari ai puterii care maine ar vota suspendarea presedintelui. Dar le este frica ... frica de Basescu. (...)Nu va fie frica, pentru ca Basescu nu sta vesnic la Cotroceni, nu sta pana in 2014 si eu sper ca nici pana in 2012", a declarat Dan Voiculescu, citat de Agerpres.

Liderul de onoare al PC si-a exprimat speranta ca societatea civila, 'Romania tacuta' se va trezi si va strange un milion de semnaturi 'pentru a-l demite pe Traian Basescu'.

Potrivit liderului fondator al PC, criza economica profunda cu care se confrunta lumea, 'este o continuare a crizei incepute in 2009'.

"Numai ca peste criza financiara determinata de derivatele financiare din fondurile de investitii si din banci s-a suprapus o criza fara precedent si anume o criza de subconsum. Si ca sa fie tabloul si mai grav, peste criza de subconsum a venit o criza de supraproductie. Avem de-a face cu o debalansare pe care eu o numesc criza structurala de sistem. (...)Acest guvern (Guvernul Boc) are un comportament de vataf, un vataf nu stie decat sa bata, sa ia. Guvernul nu are un comportament constructiv, de dezvoltator, de strateg", a mai spus Dan Voiculescu.

La inceputul acestei luni, liderii USL declarau ca nu sunt interesati de intentia senatorului PC, Dan Voiculescu, de a incerca o noua metoda de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Presedintele PSD, Victor Ponta afirma ca initiativa nu este sustinuta de USL ci este facuta de Voiculescu in calitate de senator . "Personal nu-mi place ideea de a schimba Constitutia in functie de Traian Basescu si nu-mi place ideea asta de suspendare de presedinti", a declarat Ponta pentru Hotnews.ro.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu vrea sa demareze o campanie de stangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei, astfel incat seful statului sa poata fi suspendat "la initiativa a un milion de cetateni cu drept de vot".

Nici liberalii nu par sa stie de initiativa lui Voiculescu. Prim-vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, sustine ca nu s-a discutat o astfel de initiativa in interiorul PNL. "Nu stiu nimic despre aceasta propunere si nu am informatii ca s-a discutat in PNL. Daca ne va face PC o astfel de propunere o sa vedem. Pana acum nu s-a discutat nimic, probabil este o initiativa a domnului Voiculescu in calitate de senator", a declarat Voicu pentru Hotnews.ro.

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu a scris, duminica, pe blog, intr-un text intitulat "Apel catre Romania tacuta", ca vrea sa initieze o activitate de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei. Voiculescu propune ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot.

Citeste si:Dan Voiculescu vrea sa-l suspende pe Traian Basescu cu ajutorul poporului. Victor Ponta: Nu-mi place ideea asta de suspendare de presedinti