Liderii UDMR si PDL din Cluj au cazut la pace in ceea ce priveste subiectul pietei volante. Presedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras a declarat, marti dupa intalnirea cu presedintele PDL Cluj, Daniel Buda si cu primarul Sorin Apostu, ca se vor cauta alte spatii pentru piata volanta. Mate a mai spus ca protocolul UDMR-PDL a sugerat ca protocolul ar sase sa fie refacut in urmatoarea sedinta a UDMR Cluj.

"A fost o discutie in conditii normale si incercam sa gasim solutii la fiecare problema care exista. L-am mandatat pe primarul Sorin Apostu sa gaseasca solutia optima pentru aceste piete volante, sa fie mai ales in cartiere. (...) Trebuie sa gasim acele locatii pentru piata volanta care sunt acceptate de toata lumea", a spus Mate Andras, citat de agentia Mediafax.

Presedintele UDMR Cluj a precizat insa ca protocolul cu PDL ramane in continuare rupt, pana cand Biroul Permanent al UDMR Cluj va decide refacerea documentului. "Nu pot spune acum nimic despre protocol, am un regulament pe care trebuie sa il respect. A fost o neintelegere si o lipsa de comunicare. Pana nu convoc biroul nu pot spune nici da, nici ba. Probabil saptamana viitoare vom avea aceasta sedinta a Biroului Permanent al UDMR Cluj", a mai spus Mate.

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda a explicat ca discutiile cu UDMR vor continua si in viitor, urmand ca cele doua conduceri ale filialelor sa se intalneasca o data la doua saptamani.

Organizatia UDMR Cluj a rupt protocolul de colaboare la nivel local cu PDL in urma cu trei zile week-end dupa ce primarul Clujului a decis sa amplaseze o piata volanta in Piata Mihai Viteazul, langa catedrala romano-catolica. Liderii UDMR Cluj au sustinut ca n-au fost consultati in acest sens desi aveau un protocol cu PDL.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a criticat actiunea primarului PDL, Sorin Apostu declarand ca acesta a incalcat "legea si bunul-simt" amenajand tarabe in Piata Unirii din oras, langa Biserica romano-catolica Sf. Mihai. La doar o zi dupa interventia publica a lui Kelemen, liderii locali ai UDMR si PDL s-au intalnit si au cazut de acord asupra unei solutii.