Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca la sedinta coalitiei s-a abordat situatia Ministerului Sanatatii, fara a se lua in discutie un nume privind inlocuitorul lui Cseke Attila, termenul pentru a face o nominalizare fiind pe 19 august, relateaza Mediafax.

"Am discutat problema Ministerului Sanatatii astazi in coalitie, speram ca pana in 19 august, cand expira termenul legal pentru mentinerea interimatului la Ministerului Sanatatii a domnului Cseke, sa putem gasi un inlocuitor astfel incat politica de reforme sa poata fi continuata la Ministerul Sanatatii", a precizat Emil Boc, inainte de sedinta BPN al PDL.

El a spus ca i-a multumit lui Cseke Attila pentru efortul pe care l-a facut, acesta fiind "printre ministrii care au reusit sa dea sanatatii o alta perspectiva din perspectiva procesului de reforma".

"Astazi nu au fost discutate nume. Urmeaza sa discutam in perioada urmatoare si nume, termenul fiind pe 19 august, interval in care speram sa facem o nominalizare", a adaugat Emil Boc, la intrebarea privind numele viitorului ministru al Sanatatii.

Ministrul Cseke Attila a anuntat, joi, ca demisioneaza din functie, nemultumit de banii primiti de Ministerul Sanatatii la rectificarea bugetara, care s-a discutat fara a i se cere punctul de vedere, si a precizat ca in mandatul sau a avut mai multe dispute cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor.