Presedintele filialei UDMR Cluj a anuntat sambata ca protocolul de colaborare cu PDL pe plan local este rupt, transmite Agerpres. "Am constatat ca nu exista acea dorinta ca macar sa recunosti ca poti sa gresesti si ca poti sa renunti la anumite idei", a afirmat Mate Andras. Liderul local al UDMR a adaugat ca "de multa vreme exista o necomunicare intre cele doua formatiuni, ceea ce inseamna, practic, ca Uniunea nu reprezinta, de fapt, un partener si prin urmare coalitia nu functioneaza in Cluj-Napoca".

"Am decis ca nu mai exista nicio coalitie pe plan municipal intre PDL si UDMR. Am constatat ca nu exista acea dorinta ca macar sa recunosti ca poti sa gresesti si ca poti sa renunti la anumite idei. Nu trebuie inteles gresit, nu piata in sine ne deranjeaza, ci procedura prin care s-au luat niste decizii gresite in Cluj-Napoca. Nu am fost consultati nici cand s-a decis montarea placutei Iorga pe statuia lui Matei Corvin, n-am fost consultanti cand s-a tinut acel festival Ursus in centrul Clujului, iar curtea bisericii a fost folosit ca toaleta publica", a declarat Mate Andras. Presedintele UDMR Cluj a vorbit in fata pietei volante care s-a organizat in spatele bisericii 'Sfantul Mihail' din centrul municipiului.

Potrivit liderului local al UDMR, "de multa vreme exista o necomunicare intre cele doua formatiuni, ceea ce inseamna, practic, ca Uniunea nu reprezinta, de fapt, un partener si prin urmare coalitia nu functioneaza in Cluj-Napoca".

Mate, care este si liderul grupului de deputati ai UDMR, a mai spus ca, desi la Bucuresti nu exista inca tensiuni intre cele doua formatiuni, daca din teritoriu vin asemenea semnale ele pot avea ecouri si la nivel national.

Primarul Sorin Apostu a afirmat ca piata nu ar trebui sa fie un motiv de disputa politica, ea fiind facuta pentru ca cetatenii municipiului sa aiba posibilitatea de a vinde si cumpara produse romanesti. Apostu, care este presedinte al PDL Cluj-Napoca, a spus ca din cei 28 de producatori prezenti in piata cinci sunt etnici maghiari, ceea ce este un argument pentru faptul ca targul de produse a avut ca scop ajutarea oamenilor: "Aceasta piata nu este facuta pentru un partid politic, ci pentru cetateni, care cumpara, si pentru producatori, care au unde sa vanda produse romanesti. Este timpul sa aratam un respect pentru cei care ne voteaza si sa lasam la o parte orgoliile politice, mai ales luptele din interiorul partidului, si trebuie sa trecem la fapte pentru oameni. Aceasta piata este o dovada ca ar trebui sa gasim, si sunt dispus sa gasesc, si alte locatii in Cluj-Napoca, pentru a crea astfel de piete', a declarat edilul.

Reprezentantii celor doua formatiuni se vor intalni saptamana viitoare pentru a discuta nemultumirile legate de colaborarea PDL - UDMR la nivel local.