Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sustine ca Cseke Attila, care si-a dat joi demisia, a fost informat personal despre suma pe care o va primi la rectificare si ca stia "la ce se angajeaza cand a acceptat postul de ministru al Sanatatii".

"E o nemultumire din partea dl. ministru, sigur ca e un minister greu, dansul stia la ce se angajeaza, dar trebuie sa mergem inainte, nu trebuie sa dam la greu bir cu fugitii", a comentat Ialomitianu, la B1 TV.

El a precizat ca Cseke Attila ceruse patru miliarde de lei la rectificare, bani care nu puteau fi alocati pentru ca nu existau in vistieria statului.

"S-a luat decizia sa dam pentru investitii si pentru plata arieratelor. A fost decizia politica, la nivel de coalitie. La Sanatate s-a spus foarte clar, in prezenta dl ministru Cseke, ca se dau 300 de milioane", a spus ministrul Finantelor, acuzat de Cseke Attila ca nu l-a consultat atunci cand a decis ce suma va reveni Sanatatii, motiv pentru care si-a depus demisia.

Gheorghe Ialomitianu a invocat o reuniune care a avut loc vineri, la ora 13, la ministerul de Finante, si la care au participat, alaturi de el, secretarul de stat Gherghina, Cseke Attila si presedintele CNAS, Lucian Duta.

Potrivit ministrului de Finante, Cseke Attila i-a trimis un mesaj pe telefonul mobil, in care l-a anuntat ca intarzie 20 de minute.

"Au fost discutii seara in prezenta Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale si s-a ajuns la concluzia, FMI a spus ca punem 300 de milioane pentru plata arieratelor, punem 150 de milioane de o parte din fondul de rezerva iar la urmatoare rectificare ne asiguram ca pana la sfarsitul anului se vor plati arieratele din sanatate. Acesta au fost lucrurile stabilite cu FMI", a adaugat ministrul de finante, citat de B1 TV.

Ialomitianu a argumentat ca toti ministrii au cerut sume mai mari si a spus ca a aflat de demisia lui Cseke Attila de la televizor.

Intrebat daca mai este o cale de impacare intre el si Cseke Attila, Gheorghe Ialomitianu a declarat: "Intre mine si dansul nici nu cred ca a fost o cearta".