Declaratiile presedintelui Traian Basescu fata de desemnarea premierului sunt "de o vulgaritate politica fara egal", a declarat joi, la RFI, vicepresedintele PSD Titus Corlatean. El a afirmat ca seful statului ar putea fi suspendat daca va refuza sa desemneze un premier din partea Uniunii Social Liberale, in cazul in care USL castiga alegerile de anul viitor.

Titus Corlatean califica declaratia presedintelui Traian Basescu drept "manipulatoare". "Este una din declaratiile cu care ne-am obisnuit, manipulatoare. Dovedeste dispret fata de vointa potentiala a electoratului roman. La nivel de principiu, reprezinta o declaratie de o vulgaritate politica fara egal. Conteaza nu vointa lui Traian Basescu, ci vointa cetatenilor Romaniei", spune vicepresedintele PSD.

In opinia lui Titus Corlatean, Traian Basescu va fi suspendat, daca refuza sa numeasca un premier din partea USL: "Un refuz din partea institutiei presedintelui Romaniei de a da curs vointei cetatenilor si majoritatii din Parlament atrage automat incalcarea Constitutiei si suspendarea. Or intr-o astfel de situatie, presedintele Senatului desemnat, numarul doi in stat va putea face orice fel de desemnare de prim-ministru, potrivit vointei majoritatii din Parlament".

Continuarea pe www.rfi.ro.